Skip to main content

Op 6 mei jl. zijn door premier Rutte versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. De beroepsgroepen van de verloskundigen, gynaecologen en echoscopisten, evenals ons regionale overleg zijn gaan kijken waar we deze versoepelingen in ons werk kunnen doorvoeren. En vandaag kunnen we jullie eindelijk op de hoogte stellen.

We zijn dan ook ontzettend blij jullie te kunnen melden dat vanaf maandag 11 mei er weer meer ruimte is om als zwangere samen met je partner de zwangerschap te beleven! Je partner mag weer mee naar de controles en naar de echo’s en we zullen weer starten met het maken van pretecho’s. Aanstaande grootouders en kinderen  zijn helaas nog niet welkom op de praktijk. Ook kan er één extra iemand mee naar de bevalling naast je partner, als jullie dit wensen. We noemen hier bijvoorbeeld een doula, een moeder of zus, een geboortefotograaf of een verloskundige in opleiding.

Er blijft nadrukkelijk gelden dat wij en jullie bepaalde hygiënische maatregelen in acht moeten nemen en dat we samen, waar mogelijk proberen 1,5 meter afstand te houden. Wij desinfecteren nog steeds regelmatig onze spullen, wassen regelmatig handen en schudden geen handen. Op het spreekuur blijft gelden dat we jullie vragen in de spreekkamer je handen te wassen. Aan jullie vragen we waar mogelijk op afstand van ons te blijven en in de wachtkamer ook 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Verder blijven we jullie vragen met milde gezondheidsklachten die op het COVID-19 virus kunnen wijzen, telefonisch contact te zoeken voorafgaand aan je afspraak. Bij een afspraak op de praktijk of bij een echo moeten zowel jij als je partner 48 uur vrij zijn van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en koorts.

Nog even wat zaken op een rijtje:

  1. Partner kan mee naar consulten, zowel in de verloskundige praktijk als in het ziekenhuis. Er wordt hier wel terughoudendheid bij gevraagd. In de ziekenhuizen NWZ Den Helder en Alkmaar is het qua ruimte in de wachtkamer niet mogelijk om iedereen samen te ontvangen.
  2. Partner kan weer mee naar alle echo’s.
  3. Er kan 1 extra iemand mee naast de partner bij de bevalling, indien dit gewenst is door de zwangere, ook als je in het ziekenhuis gaat bevallen.
  4. We gaan weer pretecho’s maken. Je bent dus weer welkom voor een geslachtsbepalende echo of een 3D echo.
  5. We vragen jullie alert te zijn op gezondheidsklachten voor zowel onze als jullie eigen gezondheid en dit bij ons te melden.
  6. In de kraamweek komen we minimaal één keer langs op huisbezoek.  We zullen niet meer alles telefonisch doen. We kijken er naar uit jullie en jullie kindje te mogen ontmoeten.

We proberen met z’n allen gezond te blijven en wensen jullie opnieuw een goede zwangerschap toe!

Menu
Menu
Menu