De verloskundigen van Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord zijn allen opgeleid om een zogenaamd “kinderwensspreekuur” te houden. Dit betekent dat je als aanstaande ouders contact hebt met de verloskundigen over specifieke informatie of adviezen voor jullie kinderwens.

Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn over bepaalde ziekten die in de familie voorkomen. Maar het kan ook zo zijn dat je vragen hebt over je vorige zwangerschap of bevalling voordat je opnieuw aan een zwangerschap wil beginnen. Mocht je vragen hebben over je menstruatiecyclus en het moment wanneer je vruchtbaar bent, kun je ook bij de verloskundige terecht.

Kijk voor meer informatie ook op: www.strakszwangerworden.nl ,  http://www.zwangerwijzer.nl en op www.deverloskundige.nl,  http://www.allesoverzwanger.nl/

Keuzehulp kinderwens en erfelijke ziekte

Komt er een erfelijke aandoening in jullie familie voor? Is het te voorkomen dat je de aanleg doorgeeft aan je kind? Wat zijn de mogelijkheden en welke keuze past bij jullie? Het erfocentrum heeft een keuzehulp gelanceerd voor mensen die voor deze keuze staan.
http://keuzehulp-kinderwens-erfelijkeziekte.nl/