Skip to main content

Karin Lindenhovius

BIGnr 79063951703

Ik ben Karin Lindenhovius en ik werk al jaren met veel plezier als verloskundige. Ik woon in Schagen met mijn man, twee zonen en twee dochters. In de loop der jaren heb ik de vele facetten van mijn beroep mogen leren kennen: de spreekuren, de nachtdiensten, de kraamvisites, vergaderingen met collega’s, kraamzorg, huisartsen en gynaecologen, nascholingen en opleidingen. Het is een dynamisch beroep, waarin je je niet snel verveelt! Ook draag ik zorg voor de praktijkzaken. Deze bedrijfsmatige zaken komen naast de cliëntenzaken en bevorderen de kwaliteit van zorg in de verloskundigenpraktijk.

Ik vind het belangrijk om een verloskundige te zijn die op alle vlakken kennis heeft. Naast verloskundige zijn, geniet ik erg van het feit dat ik de echo-opleiding heb gedaan: het is geweldig om ouders hun kindje te kunnen laten zien bij de eerste controle! En verder… tsja, het regelmatig zien van stellen tijdens het spreekuur en dan als kroon op het werk hun bevalling mogen begeleiden, dat blijft toch prachtig! De laatste jaren ben ik bij veel gezinnen bij de geboorte van hun eerste, tweede, derde kindje (en soms mogen er nog meer kindjes aansluiten in een gezin) aanwezig geweest en dan voel ik me echt de familie-verloskundige.

Van het werk in praktijk Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord geniet ik erg. De verloskundigen werken in een goed team met beroepsgeheim waarin iedereen op de hoogte is van de persoonlijke situatie van de zwangeren en hun gezin. Je kunt bij ons centrum terecht met al je vragen, zorgen en lichamelijke klachten. Je krijgt hier voorlichting over zwanger zijn, over voeding en beweging, over de bevalling, over de kraamperiode, de borstvoeding, de veranderende relatie tussen jou en je partner en over het jonge ouderschap. Waar nodig zoeken we samen naar passende ondersteuning voor je. We willen dat je je gehoord voelt in deze bijzondere periode en dat je de kwaliteit zorg krijgt die je verdiend.

 

Terug naar teampagina
Menu
Menu
Menu