De eerste afspraak is een uitgebreide afspraak. Je krijgt informatie over zwanger zijn en de praktijk. De verloskundigen stellen uitgebreid vragen om jouw gezondheid en die van je partner en familie in kaart te krijgen. Uiteraard wordt ook een eerste echo gemaakt tijdens deze afspraak. We bespreken ook de mogelijkheden aan screeningsonderzoeken en geven een labformulier mee om bloedonderzoek te doen.

Bij alle vervolgcontroles willen we graag weten hoe je zwangerschap verloopt. Daarnaast zal bij elke controle je bloeddruk gemeten worden, je gewicht en wordt er onderzoek van je buik gedaan. We voelen daarbij naar de groei van de baarmoeder, de ligging van het kindje en luisteren naar de harttonen. Er is tijdens deze controles ruimte voor het beantwoorden van al jullie vragen. Op indicatie worden er tijdens de vervolgcontroles extra onderzoeken gedaan, zoals bloedafname of echo-onderzoek.

De controles worden bijgehouden op een zogenaamde “zwangerschapskaart”. Dit is jouw persoonlijk dossier.

Voor de zwangerschapscontroles staat een standaard vervolgschema. Mochten er redenen zijn waarom jij vaker of minder vaak zou willen komen, of wil je een onderwerp uitgebreid bespreken, dan plannen we hier graag tijd voor in. Heb je behoefte aan contact tussen de controles door, neem dan telefonisch contact met ons op.

Je zwangerschapsmapje