Skip to main content

Echo stage Candy

By Geen categorie

Vanaf heden loopt Candy van Vugt stage bij onze echoscopistes. Candy is recent gestart met de opleiding tot echoscopiste en zal bij Echo Centrum Noord-Holland Noord haar praktijkervaring op gaan doen. Candy is verloskundige in onze praktijk en wij vinden het heel fijn dat zij straks ook echo’s kan maken.

Bij een echo-afspraak zal de echoscopiste uiteraard het onderzoek doen. Als Candy die dag ook stage loopt, zal daarna gevraagd worden of Candy mag oefenen. De echo afspraken zijn wat ruimer ingepland om haar die mogelijkheid te geven.

Voor jou betekent dat dat je wat langer je kindje kunt zien, voor Candy is het een waardevol leermoment. Mocht je om wat voor reden ook niet willen dat Candy oefent bij jouw echo, dan ben je uiteraard welkom om dit aan te geven.

 

Corona Nieuwsbrief 19

By Geen categorie

Graag stellen wij jullie weer op de hoogte naar aanleiding van de aanpassingen in onze praktijk in de maatregelen tegen COVID-19.

Zwangerschap:

 • Alle controles vinden volgens het normale schema plaats.
 • Tijdens de controles zal de verloskundige nog steeds een medisch mondneusmasker dragen om de inzetbaarheid van het team zoveel te waarborgen en jou als zwangere te beschermen.
 • Jullie hoeven geen mondneusmasker meer te dragen in de wachtkamer en voor de controles. Dit is anders voor het echo spreekuur!
 • Als het druk is in de wachtkamer of je wil zelf een mondneusmasker dragen ben je uiteraard vrij om te kiezen voor een mondneusmasker.
 • Je mag één ander persoon meenemen. Jullie eigen kinderen mogen jullie meenemen naar de controle.

Echo spreekuur:

 • Alle medische echo’s en pretecho’s kunnen doorgaan.
 • In de wachtkamer hoeven jullie geen mondneusmasker te dragen.
 • In de spreekkamer dragen zowel de zwangere als haar partner als de echoscopiste een mondneusmasker.
 • Op het echo spreekuur mag je één iemand meenemen. Je komt zonder kinderen.
 • We blijven jullie vragen alert te zijn op klachten! Bij klachten neem je contact op met de praktijk om je afspraak eventueel te verplaatsen. Bij klachten kom je niet naar de praktijk!

Controles/ bevalling in het ziekenhuis:

 • In het ziekenhuis is het zowel in de gang als in de spreekkamer verplicht om een mondneusmasker te dragen.
 • Bij de bevalling draag je een mondneusmasker in de gang van het ziekenhuis en op de verloskamer mag deze af. Tip: leg mondneusmaskers klaar bij je ziekenhuistas.
 • Het ziekenhuis vraagt zwangeren nog steeds om alleen naar een afspraak te komen.
 • Of je naast je partner nog iemand mee kunt nemen naar je bevalling, is afhankelijk van de dan geldende regels.

Bevalling:

 • Tijdens de bevalling draagt je verloskundige een medisch mondneusmasker

Kraamperiode:

 • De verloskundige draagt in ieder geval een mondneusmasker als zij zorg verleent binnen 1,5 meter afstand aan moeder en kind.
 • We doen nog steeds een gedeelte van de kraambezoeken in overleg telefonisch

Tot slot willen we jullie graag vertellen dat Candy van Vugt weer terug komt na haar zwangerschapsverlof. Zij zal in maart langzaam haar werkzaamheden weer gaan hervatten.

 

Tot ziens weer op de praktijk!

Team Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord.

 

Corona Nieuwsbrief 18

By Geen categorie

Zo in de laatste week voor de kerstdagen willen we jullie graag informeren over de lockdown die nu geldt in combinatie met onze verloskundige zorg.

Inmiddels bekende adviezen:

 • Was geregeld je handen of ontsmet ze. Graag bij binnenkomst in de praktijk als je op het spreekuur komt.
 • Houd 1,5 meter afstand waar mogelijk
 • Draag een mondneusmasker
 • Neem maximaal 1 iemand mee uit je eigen huishouden naar de verloskundige-controles of echospreekuren en bedenk voor jullie zelf of dit nodig is.
 • Bij de echo afspraken kunnen kinderen helaas niet meekomen!
 • Kom niet als je lichamelijke klachten hebt (of je partner) zoals koorts, hoesten of neusverkoudheid. Overleg even met de praktijk over je situatie als je twijfelt.
 • Als het nodig is dat de verloskundige op huisbezoek komt (bijvoorbeeld voor de bevalling), geef dan aan of er in je huishouden personen met klachten zijn of met een positieve test.

 

Wat verandert er?

Helaas zijn we genoodzaakt om per direct alle pretecho’s te annuleren. Pretecho’s vallen onder de niet-medische echo’s en vallen daardoor in de categorie “contactberoep”. Als je een afspraak hebt, dan zal je een mail krijgen van de praktijk of gebeld worden door de assistente.

Daarnaast zullen wij als verloskundigen de kraambedcontroles wat vaker telefonisch doen. Op deze manier beperken we het aantal contactmomenten. Mocht er een telefonische visite zijn afgesproken, maar heb je toch behoefte aan een huisbezoek mag je dit zeker aangeven!

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 14 januari 2022.

 

Babynieuws uit de praktijk

We vinden het leuk om jullie via deze weg ook nog te laten weten dat onze collega Candy van Vugt op 5 november een prachtige dochter Julie heeft gekregen. Candy’s afwezigheid wordt opgevangen door Suus Groen. Suus is deze zomer moeder geworden van Floyd. Zij is begin december weer enthousiast gestart als verloskundige binnen ons team.

 

We wensen jullie allen een liefdevolle kerst met elkaar en een goede start van 2022!

Hartelijke groet,

Team Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord

 

 

17 November Wereld Prematurendag

By Geen categorie

Wereld prematuren dag: tot een maand geleden wist ik niet van het bestaan af, en had ik er zelf weinig mee te maken. Maar nu heb ik zelf een prematuur. 27 nov a.s. was ik uitgerekend. Vandaag, 17 november, stond mijn keizersnede gepland. Vanwege een placenta praevia (een laagliggende placenta die de uitgang blokkeert) kon ik niet natuurlijk bevallen. Na 2 natuurlijke bevallingen wel even schakelen. Maar het was niet anders.

Helaas werd ik in de nacht van 15 oktober wakker met bloedverlies. Met spoed gingen we naar het ziekenhuis. Het bloeden stopte niet. Gevaarlijk voor mij en de baby. Vroeg in de ochtend werd overlegd met de gynaecoloog om de baby te gaan halen. En toen was hij er ineens: Jur! 6 weken en 1 dag te vroeg. 2056 gram en 41 cm. En dan pas begint de achtbaan.

Jur ging meteen naar de neonatologie afdeling in de couveuse. Met allemaal snoertjes en toeters en bellen. Een heel naar gezicht. Je mag hem niet zomaar pakken en knuffelen. Daar zijn tijden voor, anders word het teveel voor hem. In plaats van een kraamweek thuis, rij je 3 x op een dag naar het ziekenhuis. Nog krom lopend van de pijn van de keizersnede. Met afgekolfde melk mee in je koeltas. Erg vermoeiend, en daarnaast moet je thuis ook nog je gezin draaiende houden. Want zij zijn er ook nog. Soms voel je je verscheurd: moet ik naar mijn baby in het ziekenhuis, of moet ik nu thuis blijven voor de andere kinderen? Een heel schema word er gemaakt per dag, wie gaat wanneer heen. Bepaalde mijlpalen mis je, omdat jij er dan net niet bent.

Elke dag is er een wel nieuwe mijlpaal. Van “eerste keer bezoek van mijn broers en zus” tot aan: “de sonde mag eruit!” En natuurlijk de allerlaatste fijnste mijlpaal kaart die Jur kreeg na 18 dagen ziekenhuis: “Hoera! ik mag naar huis!” Jur is nu 1,5 week thuis en het gaat erg goed met hem. Onze kleine kanjer.

Veel respect hebben wij gekregen voor ouders met kindjes die nog vroeger zijn geboren. Die helemaal naar Amsterdam moeten, en veel langer opgenomen zijn dan 3 weken. Tussen hoop en vrees in.

En een shout out naar de kundige en lieve verpleegsters in het ziekenhuis, die met alle liefde de baby’s verzorgen, proberen de ouders gerust te stellen, en ze te helpen met elk stapje op deze weg. ❤

Nieuwsbrief september 2021

By Geen categorie

Graag willen we weer enkele zaken met jullie delen. Bij vragen of opmerkingen kun je uiteraard contact opnemen met de praktijk.

Zwangerschapsverlof Candy en Suus

Deze week werkt Candy van Vugt haar laatste spreekuur! Daarna gaat zij met een welverdiend verlof in de laatste weken van haar zwangerschap. De komende maanden zullen jullie vooral Yvonne, Marije en Karin treffen als verloskundigen binnen het vaste team. We worden daar een enkele keer bij ondersteund door Lia Nieuwenhuijse.

Wij zijn inmiddels ook bij onze vaste waarneemster Suus Groen op kraamvisite geweest. Zij heeft eind augustus een prachtige zoon Floyd gekregen en het gaat heel goed met het gezin! Suus zal vanaf december ons team weer komen versterken.

Mondneusmaskers

Zwangeren en partners zijn op het verloskundig spreekuur niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen. Wil je dit wel dragen, dan is dat uiteraard goed. De verloskundige heeft veel contacten op een dag en komt ook binnen 1,5 meter van de meer kwetsbare zwangere. Daarom blijven wij ter bescherming van jullie en ons een medisch mondneusmasker dragen op het spreekuur, tijdens de bevalling en als we tijdens een kraambezoek dichtbij jullie of jullie kindje komen.

Zwangeren op het echospreekuur vragen we wél een mondneusmasker te dragen!  De echoscopiste zit langere tijd dichtbij de zwangere.

13 weken echo/ echospreekuur

Inmiddels zijn we succesvol gestart met de 13 weken echo binnen onze praktijk. Dit is een echo die sinds 1 september wordt aangeboden aan zwangere tussen 12+3 en 14+3 weken. De 13 weken echo valt onder de IMITAS studie. Deze studie bekijkt of de voordelen van de echo opwegen tegen de nadelen ervan. We bespreken dit ook met jullie op het verloskundig spreekuur alvorens jullie kunnen kiezen om deel te nemen aan het onderzoek.

We vragen jullie nogmaals

 • niet te komen als je lichamelijke klachten hebt (of je partner) zoals koorts, hoesten of neusverkoudheid. Overleg even met de praktijk over je situatie als je twijfelt
 • géén kinderen mee te nemen naar de echo afspraken
 • Eén iemand mee te nemen naar een echo afspraak; je partner of iemand anders
 • een mondneusmasker te dragen tijdens de echo afspraak. Dit is dus anders dan tijdens het spreekuur bij de verloskundige

Griepvaccinatie voor zwangeren vanaf 22 weken

De Gezondheidsraad heeft het advies uitgebracht aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat alle zwangere vrouwen vanaf 22 weken in aanmerking moeten kunnen komen voor de jaarlijkse griepvaccinatie. En niet alleen de zwangere vrouwen met onderliggende ziekten zoals diabetes.

Zwangere vrouwen worden niet actief opgeroepen, maar kunnen zich melden bij hun eigen huisarts (tussen 1 oktober en 1 december 2021). Voor meer informatie verwijzen we jullie naar: https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/griepprik-bij-zwangere-vrouwen

 

 

Aanpassing openingstijden i.v.m. zomervakantie

By Geen categorie

Gedurende de zomervakantie heeft Starlet op verschillende locaties de openingstijden aangepast.

De volgende locaties zijn deze periode volledig gesloten: Middenmeer, Wieringerwerf, Slootdorp en Nieuwe Niedorp. Andere locaties kunnen beperkt geopend zijn ten opzichte van de reguliere openingstijden. De grotere servicelocaties zijn ongewijzigd geopend. Alle aanpassingen in overige openingstijden zijn per locatie terug te vinden op de website.

https://www.starlet-dc.nl/

 

Corona Nieuwsbrief 17

By Geen categorie

Wij zijn blij jullie te kunnen melden dat we vanaf 26 juni 2021 verder mochten afschalen in onze aanpassingen vanwege de COVID-19 pandemie (het Coronavirus). Deze aanpassingen doen wij op advies van het RIVM en de KNOV.

Veranderingen:

 • Op het spreekuur van de verloskundigen hoeven jullie geen neusmondmasker meer te dragen. Dit mag natuurlijk wel.
 • Op het spreekuur van de verloskundigen mag één persoon met de zwangere meekomen. Jullie hoeven niet langer uit hetzelfde huishouden te zijn. Ook zijn de kinderen gewoon weer welkom.
 • Zowel in het ziekenhuis in Hoorn, Alkmaar als Den Helder is een tweede persoon welkom naast je partner bij de bevalling.
 • Bij de kraamvisites na de bevalling dragen wij alleen een neusmondmasker als we binnen 1,5 meter van jou of de baby zijn.

Mocht je een andere wens hebben, bijvoorbeeld dat we wel gedurende de hele kraamvisite een neusmondmasker dragen of dat je wil dat een controle telefonisch plaatsvindt, mag je hier altijd een verzoek tot doen bij ons.

Concreet betekent dit dat we de volgende maatregelen aanhouden:

Overzicht maatregelen Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord

Spreekuur:

 • Na binnenkomst in de praktijk was je je handen of desinfecteer je ze.
 • Kom niet te vroeg van tevoren zodat je niet lang met veel mensen in de wachtkamer hoeft te wachten.
 • Wij dragen een mond/neus masker tijdens het spreekuur.
 • Je mag één persoon zonder klachten meenemen naar het spreekuur, hij of zij hoeft niet uit hetzelfde huishouden te komen. Voor hem/haar gelden dezelfde hygiënemaatregelen (kinderen tot 13 jaar hoeven geen mond/neusmasker op). We vragen aan jou als zwangere wel te kijken of alleen komen ook mogelijk is. Ook kunnen we helaas nog geen speelgoed neer zetten en vragen we je om toezicht te houden op de 1,5 meter afstand tot ons en andere mensen op de praktijk.
 • Op het echospreekuur is alleen je partner welkom.
 • Mocht je liever niet naar de praktijk willen komen voor een controle, maar graag telefonisch zaken bespreken, dan ben je altijd vrij om dit aan te geven. Het is niet voor alle controles noodzakelijk om elkaar op de praktijk te zien.
 • De nacontroles kunnen in overleg met jullie telefonisch gedaan worden.


Echo Centrum Noord-Holland Noord:

 • Zowel medische echo’s als pretecho’s zijn toegestaan.
 • Je partner is van harte welkom bij op het echo spreekuur. Andere belangstellenden helaas niet.
 • Tijdens het echo spreekuur draag je wel een neus/mondmasker.

Bevalling:

 • Indien we langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van je zijn, zullen we een neus/ mondmasker dragen.
 • Bij een bevalling in het ziekenhuis is naast je partner een tweede aanwezige toegestaan, bijvoorbeeld een fotograaf, doula, moeder, zus
 • Bij een thuisbevalling is een derde persoon alleen welkom als het 1,5 meter advies gewaarborgd kan worden naar jou, je partner, de kraamverzorgende en de verloskundige.

Hebben jullie de wens dat oudere kinderen aanwezig zijn, of een ander extra persoon, bespreek dit dan a.u.b. van te voren op het spreekuur.

 • Een bad bevalling is gewoon mogelijk.

 

Kraamtijd:

 • Voor recente richtlijnen van de kraamorganisatie adviseren we je de berichten van de kraamzorg in de gaten te houden. Over het algemeen geldt dat de kraamverzorgende en de verloskundige handschoenen en een neus/mondmasker zullen dragen indien 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden.
 • Laat je baby niet van hand tot hand gaan.
 • Doe rustig aan met bezoek. Er geldt vanuit de overheid een advies om maximaal 6 personen bij je thuis te ontvangen per 26-6-2021. De kraamverzorgende en de verloskundige tellen hierbij niet mee, maar we vragen je wel om na te denken over het ontvangen van bezoek in aanwezigheid van de kraamverzorgende.

 

Ziekenhuizen:

 • Er wordt geadviseerd bij een bezoek aan de polikliniek om alleen te komen. Een neusmondkapje is niet nodig, tenzij er luchtwegklachten zijn.
 • Bij de bevalling geldt dat je als barende het masker draagt van binnenkomst in het ziekenhuis tot op de verloskamers en ook weer van de verloskamers terug naar huis. Partners wordt gevraagd zoveel mogelijk het masker te dragen.
 • De bezoekregelingen bij opname zijn aangepast. Over het algemeen geldt dat alleen de partner twee keer per dag een half uur per dag welkom is. Voor actuele adviezen bekijk je de website van het ziekenhuis van jouw keuze.

 

Overig:

 • Het RIVM heeft een richtlijn voor zwangeren in relatie tot Covid-19. Hierin staan ook adviezen m.b.t. werk

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap

 • Er is een landelijke multidisciplinaire werkgroep ‘covid-19 en zwangerschap’ .

Deze werkgroep heeft ook een standpunt ingenomen over vaccinatie, namelijk het advies is dat alle zwangere vrouwen zich laten vaccineren en bij voorkeur met een mRNA-vaccin.

Als je gevaccineerd wil worden omdat je tijdens je werk mogelijk in contact komt met corona, dan kun je contact opnemen met de Arbo-arts.

Via deze link kunnen jullie zelf het standpunt over vaccinatie inzien.

https://www.knov.nl/serve/file/knov.nl/knov_downloads/3714/file/Standpunt_Vaccinatie_tegen_COVID-19_rondom_zwangerschap_en_kraambed_versie_22_april_2021_def.pdf

Tot slot geldt dat wij altijd zorg op maat willen leveren, dus geef zeker je wensen aan. Onze grootste wens is goed voor jullie te zorgen en van de zwangerschap een bijzondere periode te maken. En bij vragen, overleg of spoed zijn wij altijd gewoon bereikbaar!

 

 

 

 

 

 

Corona nieuwsbrief 16

By Geen categorie

Graag stellen wij jullie van een aantal zaken op de hoogte.

Versoepelingen

Vanwege versoepelingen rondom de Corona-crisis kunnen we jullie melden dat de wachtkamer weer gezelliger kan worden! Wij mogen onze koffie automaat binnenkort (na een onderhoudsbeurt) weer aanzetten en tijdschriften en boeken neerleggen.

Daarnaast ben je als zwangere vanaf nu met 2 personen welkom uit jouw eigen huishouden. Dit betekent naast je partner bijvoorbeeld ook een kind.  Dit geldt helaas niet voor het echospreekuur! Bij de echo’s vragen we je om alleen of samen met je partner te komen.

Als je gaat bevallen in Hoorn is het weer toegestaan om naast je partner nog iemand mee te nemen. Dit kan een goede steun of een geboortefotograaf zijn bijvoorbeeld. Zij dienen wel een mondneusmaker te dragen. Dit geldt uiteraard niet voor de barende zelf.

In het NWZ in Den Helder en Alkmaar is een 2e persoon nog niet toe gestaan.

De kraamvisites na de bevalling gaan weer allemaal door en niet meer grotendeels telefonisch.

Alle overige adviezen blijven gelden. Deze kun je vinden op onze website in het nieuwsarchief


Vaccinatie

We krijgen op het spreekuur veel vragen over vaccinatie tegen COVID-19. We hopen dat onderstaande link jullie aanvullende informatie kan geven en hulp kan bieden bij het maken van een keuze.

https://deverloskundige.nl/nieuws/artikel/keuzehulp-vaccineren/464

 

Bevalbad NWZ Alkmaar

We zijn blij verheugd jullie te kunnen melden dat naast het ziekenhuis in Den Helder en het ziekenhuis in Hoorn, nu ook in het ziekenhuis in Alkmaar mogelijk is om in bad te bevallen. NWZ Alkmaar heeft opblaasbare baden aangeschaft. Dit bad kunnen we gebruiken als je kiest voor een bevalling in het ziekenhuis (een zogenaamde poliklinische bevalling). De kosten hiervoor zijn € 85,00 deze kun je per pin voldoen bij het ziekenhuis.

Voor meer informatie verwijzen we je naar onderstaande link:

https://www.nwz.nl/Pati%C3%ABnt-en-Bezoeker/In-het-ziekenhuis/Behandelingen/Behandeling/tid/645

Met vriendelijke groet,

 

Team Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord

Overzicht maatregelen Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord

Spreekuur:

 • Na binnenkomst in de praktijk was je je handen of desinfecteer je ze.
 • Kom niet te vroeg van tevoren zodat je niet lang met veel mensen in de wachtkamer hoeft te wachten.
 • Wij dragen een mond/neus masker tijdens het spreekuur.
 • We vragen jullie om bij ons op de praktijk ook een mond/neus masker te dragen, vanaf het moment dat je binnen komt.
 • Je mag twee huisgenoten zonder klachten meenemen naar het spreekuur. Voor hem/haar gelden dezelfde hygiënemaatregelen (kinderen tot 13 jaar hoeven geen mond/neusmasker op). We vragen aan jou als zwangere wel te kijken of alleen komen ook mogelijk is. Ook kunnen we helaas nog geen speelgoed neer zetten en vragen we je om toezicht te houden op de 1,5 meter afstand tot ons en andere mensen op de praktijk.
 • Op het echospreekuur is alleen je partner welkom.
 • Mocht je liever niet naar de praktijk willen komen voor een controle, maar graag telefonisch zaken bespreken, dan ben je altijd vrij om dit aan te geven. Het is niet voor alle controles noodzakelijk om elkaar op de praktijk te zien.
 • De nacontroles kunnen in overleg met jullie telefonisch gedaan worden.


Echo’s:

 • Zowel medische echo’s als pretecho’s zijn toegestaan.
 • Je partner is van harte welkom bij op het echo spreekuur. Andere belangstellenden helaas niet.

 

Bevalling:

 • Indien we langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van je zijn, zullen we een neus/ mondmasker dragen.
 • Bij een bevalling in het ziekenhuis is alleen je partner toegestaan. Derde personen (bijvoorbeeld een fotograaf, doula, moeder, zus) zijn helaas niet welkom.
 • Bij een thuisbevalling is een derde persoon alleen welkom als het 1,5 meter advies gewaarborgd kan worden naar jou, je partner, de kraamverzorgende en de verloskundige.

Hebben jullie de wens dat oudere kinderen aanwezig zijn, of een ander extra persoon, bespreek dit dan a.u.b. van te voren op het spreekuur.

 • Een bad bevalling is gewoon mogelijk.

 

Kraamtijd:

 • Voor recente richtlijnen van de kraamorganisatie adviseren we je de berichten van de kraamzorg in de gaten te houden. Over het algemeen geldt dat de kraamverzorgende handschoenen en een neus/mondmasker zal dragen indien 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden.
 • De verloskundige zal bij het huisbezoek een mond/neusmasker dragen.
 • Laat je baby niet van hand tot hand gaan.
 • Doe rustig aan met bezoek. Er geldt vanuit de overheid een advies om maximaal 2 personen per dag bij je thuis te ontvangen per 28-4-2021. De kraamverzorgende en de verloskundige tellen hierbij niet mee, maar we vragen je wel om na te denken over het ontvangen van bezoek in aanwezigheid van de kraamverzorgende.

 

Ziekenhuizen:

 • Er wordt geadviseerd bij een bezoek aan de polikliniek om het gehele bezoek een neus/mondmasker te dragen en alleen te komen.
 • Bij de bevalling geldt dat je als barende het masker draagt van binnenkomst in het ziekenhuis tot op de verloskamers en ook weer van de verloskamers terug naar huis. Partners wordt gevraagd zoveel mogelijk het masker te dragen.
 • De bezoekregelingen bij opname zijn aangepast. Over het algemeen geldt dat alleen de partner een half uur per dag welkom is. Voor actuele adviezen bekijk je de website van het ziekenhuis van jouw keuze.

 

Overig:

 • Het RIVM heeft een richtlijn voor zwangeren in relatie tot Covid-19. Hierin staan ook adviezen m.b.t. werk

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/zwangerschap

 • Er is een landelijke multidisciplinaire werkgroep ‘covid-19 en zwangerschap’ .

Deze werkgroep heeft ook een standpunt ingenomen over vaccinatie, namelijk het advies is dat alle zwangere vrouwen zich laten vaccineren en bij voorkeur met een mRNA-vaccin.

Als je gevaccineerd wil worden omdat je tijdens je werk mogelijk in contact komt met corona, dan kun je contact opnemen met de Arbo-arts.

Via deze link kunnen jullie zelf het standpunt over vaccinatie inzien.

https://www.knov.nl/serve/file/knov.nl/knov_downloads/3714/file/Standpunt_Vaccinatie_tegen_COVID-19_rondom_zwangerschap_en_kraambed_versie_22_april_2021_def.pdf

Tot slot geldt dat wij altijd zorg op maat willen leveren, dus geef zeker je wensen aan. Onze grootste wens is goed voor jullie te zorgen en van de zwangerschap een bijzondere periode te maken. En bij vragen, overleg of spoed zijn wij altijd gewoon bereikbaar!

 

 

Menu
Menu
Menu