Voorlichtingsbijeenkomst over bevalling en kraambed

Op woensdag 6 februari 2019 organiseren wij, Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord i.s.m. GGD een voorlichtingsbijeenkomst. Iedereen is welkom! De verloskundigen zullen je veel informatie geven over de thuis- en de poliklinische bevalling.

Ook de periode na de bevalling, het kraambed, komt uitgebreid aan bod. Tijdens de pauze kunt u gebruik maken van een kop thee of een kop koffie met wat lekkers.

Je kunt je aanmelden via de mail (info@verloskundigcentrum-nhn.nl) of telefonisch (0224-215795) bij onze praktijkassistentes.

Aanvang: 19.30 uur
Plaats: De Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1 Schagen.
Kosten: Gratis!
Volgende informatie avonden: 10 april, 11 september, 20 november 2019

 

Voorlichtingsavond De Bevalling Noord West Ziekenhuisgroep Locatie Den Helder

Datums 2019:  24 januari, 25 april, 20 juni, 3 oktober.

Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: Zuster Kueterzaal
Locatie open: 18.30 uur

Doelgroep: zwangeren en partners

Omschrijving
Bent u zwanger en wilt u weten wat u kunt verwachten van uw bevalling? U en uw partner zijn van harte welkom op onze voorlichtingsbijeenkomst ‘Hoe bevalt het NWZ’. De kraamafdeling van het NWZ Ziekenhuis organiseert deze voorlichtingsavond.

Locatie
De voorlichtingsavond wordt gehouden in de Zr. Kueterzaal, van 19.00 tot 21.00 uur. De zaal is vanaf 18.30 uur open.

Programma
De gynaecologen bespreken hoe zij de zwangerschap en de bevalling begeleiden. De gang van zaken op de verloskamers en de kraamafdeling wordt uitgelegd door een verpleegkundige. Een van de kinderartsen legt uit wanneer de pasgeborene op de couveuseafdeling moet worden opgenomen. Daarnaast vertelt een verloskundige over de thuisbevalling en de poliklinische bevalling.

Rondleiding
Tot slot worden de aanwezigen rondgeleid over de verloskamers (als er gelegenheid is) en de couveuseafdeling.

Aanmelding
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deze voorlichtingsavond bij het Patiëntenservicebureau van locatie Den Helder via telefoon 0223-696346 of e-mail info-denhelder@nwz.nl

 

Voorlichtingsavond over bevallen Noord West Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar

Bent je 28 weken of langer zwanger en wil je weten wat je kunt verwachten van je bevalling? Jij en je partner zijn van harte welkom op onze voorlichtingsbijeenkomst over bevallen. De afdeling verloskunde van NWZ Alkmaar organiseert de voorlichtingsavond. Tijdens de avond komen de poliklinische, klinische en thuisbevalling aan de orde. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen.

Datums 2019
Nog niet bekend.

Locatie
De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.00 uur in de Pieter van Foreestzaal (huisnummer 015), van locatie Alkmaar.

Aanmelden
Om deze avond bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via infoavond-bevallen@nwz.nl De toegang is gratis.

 

Bevallen in het Westfriesgasthuis

Voorlichtingsbijeenkomst krijg je informatie over het verloop van de bevalling en het kraambed in het Westfriesgasthuis. De voorlichting wordt eenmaal in de drie weken gehouden en geleid door een verloskundige en verpleegkundige van het Westfriesgasthuis.

Programma
• Inleiding
• Powerpointpresentatie ‘Bevallen in het Westfriesgasthuis’
• Informatie over pijnbestrijding
• Gelegenheid tot het stellen van vragen
• Rondleiding door het Centrum voor geboortezorg op de 2e verdieping
De voorlichtingsavond begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur, inclusief rondleiding.

Waar?
Personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis

Voor wie?
Deze avonden zijn bedoeld voor alle zwangere vrouwen en hun partners.

Meld je aan
Als je ten minste 28 weken zwanger bent, kun je je aanmelden via tel. 0229-257613. Je kunt bellen op maandag t/m vrijdag tussen 8.15 en 16.30 uur

Datums 2019
3/01, 24/01, 7/02, 21/02, 7/03, 21/03, 4/04, 18/04, 2/05, 23/05, 5/06, 27/06.

Borstvoedings informatie avond

Starten met borstvoeding. Hoe werkt borstvoeding? Wat is het belang van borstvoeding? Vanaf ±30 weken zwangerschap ben je van harte welkom op deze informatieavond!
Kosten: Gratis

Datum: 8/2, 12/4, 7/6, 19/7, 11/10, 13/12.

Je kunt je aanmelden via de GGD.

Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op: 
http://www.ggdhollandsnoorden.nl/opvoeden-opgroeien/cursussen/zwangerschap-en-bevalling.aspx

Jong en Moeder!?

DE groep voor zwangere meiden en jonge moeders

Ben jij ook een (aanstaande) jonge moeder en jonger dan 24 jaar en heb je zin om andere moeders of zwangere meiden van je eigen leeftijd te ontmoeten? Kom dan naar de jonge moedergroep! Met of zonder partner verder, het regelen van kinderopvang, het opvoeden van je baby… allerlei onderwerpen komen ter sprake… Onderwerpen waar je als jonge moeder misschien mee zit of gewoon meer over wilt weten!

Het jongerenwerk van Kern8 organiseert bijeenkomsten voor jonge moeders en zwangere meiden één keer in de twee weken op de donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens de ochtenden ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen, het leggen van contact met meiden die ook jong een kind hebben gekregen of nog zwanger zijn.

Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden en natuurlijk mag en kan je kindje mee. De locatie is Markt 18, in de huiskamer van Kern8 (verdieping -1) te Schagen. Voor meer informatie of vragen, kan je contact opnemen met Naomi Weertman: 06-81691413.