Skip to main content

Zo in de laatste week voor de kerstdagen willen we jullie graag informeren over de lockdown die nu geldt in combinatie met onze verloskundige zorg.

Inmiddels bekende adviezen:

  • Was geregeld je handen of ontsmet ze. Graag bij binnenkomst in de praktijk als je op het spreekuur komt.
  • Houd 1,5 meter afstand waar mogelijk
  • Draag een mondneusmasker
  • Neem maximaal 1 iemand mee uit je eigen huishouden naar de verloskundige-controles of echospreekuren en bedenk voor jullie zelf of dit nodig is.
  • Bij de echo afspraken kunnen kinderen helaas niet meekomen!
  • Kom niet als je lichamelijke klachten hebt (of je partner) zoals koorts, hoesten of neusverkoudheid. Overleg even met de praktijk over je situatie als je twijfelt.
  • Als het nodig is dat de verloskundige op huisbezoek komt (bijvoorbeeld voor de bevalling), geef dan aan of er in je huishouden personen met klachten zijn of met een positieve test.

 

Wat verandert er?

Helaas zijn we genoodzaakt om per direct alle pretecho’s te annuleren. Pretecho’s vallen onder de niet-medische echo’s en vallen daardoor in de categorie “contactberoep”. Als je een afspraak hebt, dan zal je een mail krijgen van de praktijk of gebeld worden door de assistente.

Daarnaast zullen wij als verloskundigen de kraambedcontroles wat vaker telefonisch doen. Op deze manier beperken we het aantal contactmomenten. Mocht er een telefonische visite zijn afgesproken, maar heb je toch behoefte aan een huisbezoek mag je dit zeker aangeven!

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 14 januari 2022.

 

Babynieuws uit de praktijk

We vinden het leuk om jullie via deze weg ook nog te laten weten dat onze collega Candy van Vugt op 5 november een prachtige dochter Julie heeft gekregen. Candy’s afwezigheid wordt opgevangen door Suus Groen. Suus is deze zomer moeder geworden van Floyd. Zij is begin december weer enthousiast gestart als verloskundige binnen ons team.

 

We wensen jullie allen een liefdevolle kerst met elkaar en een goede start van 2022!

Hartelijke groet,

Team Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord

 

 

Menu
Menu
Menu