Tijdens je zwangerschap maak je kennis met de verloskundigen. We hopen er samen een mooie verwachtingsvolle periode van te maken, waarin jij het vertrouwen hebt in de geboortezorg en in de kracht van je eigen lichaam. De verloskundige doet de zwangerschapscontroles, zoals bloeddruk meten, onderzoek van de baarmoeder en het luisteren naar de harttonen van de baby.

Tijdens de komende maanden van je zwangerschap, je bevalling en in je kraambed zullen wij je aanspreekpunt zijn. Ons werk is erop gericht om jou en je partner te begeleiden tijdens deze spannende en bijzondere periode in je leven. Het doel van onze controles is o.a. problemen die zich eventueel voordoen, tijdig te ontdekken en je door te verwijzen naar de hulpverlener die jou het best kan helpen zoals een gynaecoloog, een kinderarts, huisarts of fysiotherapeut.

Karin Lindenhovius

Ik ben Karin Lindenhovius en ik werk al jaren met veel plezier als verloskundige. Ik woon in Schagen met mijn man, twee zonen en een dochter. In de loop der jaren heb ik de vele facetten van mijn beroep mogen leren kennen: de spreekuren, de nachtdiensten, de kraamvisites, vergaderingen met collega’s, kraamzorg, huisartsen en gynaecologen, nascholingen en opleidingen. Het is een dynamisch beroep, waarin je je niet snel verveelt! Ook draag ik zorg voor de praktijkzaken. Deze bedrijfsmatige zaken komen naast de cliëntenzaken en bevorderen de kwaliteit van zorg in de verloskundigenpraktijk.  

Ik vind het belangrijk om een verloskundige te zijn die op alle vlakken kennis heeft. Naast verloskundige zijn, geniet ik erg van het feit dat ik de echo-opleiding heb gedaan: het is geweldig om ouders hun kindje te kunnen laten zien bij de eerste controle! En verder… tsja, het regelmatig zien van stellen tijdens het spreekuur en dan als kroon op het werk hun bevalling mogen begeleiden, dat blijft toch prachtig! De laatste jaren ben ik bij veel gezinnen bij de geboorte van hun eerste, tweede, derde kindje (en soms mogen er nog meer kindjes aansluiten in een gezin) aanwezig geweest en dan voel ik me echt de familie-verloskundige.

Van het werk in praktijk Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord geniet ik erg. De verloskundigen werken in een goed team met beroepsgeheim waarin iedereen op de hoogte is van de persoonlijke situatie van de zwangeren en hun gezin. Je kunt bij ons centrum terecht met al je vragen, zorgen en lichamelijke klachten. Je krijgt hier voorlichting over zwanger zijn, over voeding en beweging, over de bevalling, over de kraamperiode, de borstvoeding, de veranderende relatie tussen jou en je partner en over het jonge ouderschap. Waar nodig zoeken we samen naar passende ondersteuning voor je. We willen dat je je gehoord voelt in deze bijzondere periode en dat je de kwaliteit zorg krijgt die je verdiend.

Yvonne Reijnen

Ik ben Yvonne Reijnen. Als jong meisje was ik hartstikke paardengek en op mijn 13e probeerde ik de beste zorg te bieden aan mijn pony die een veulentje zou krijgen. De buik op meten om te zien of ze goed groeide, welke voeding was het beste? Welke hoeveelheid beweging was nog goed voor haar? Vanaf toen wist ik het: Ik word verloskundige!

In de loop der jaren heb ik geleerd wat het vak verloskunde allemaal inhoud en ben ik het eigenlijk alleen maar leuker gaan vinden. De afwisseling van spreekuurdagen en diensten, waarin weinig tot niets te plannen is en de mogelijkheid om een stel te volgen en te begeleiden van een positieve zwangerschapstest tot aan het moment waarop zij de zorg zelf vol vertrouwen kunnen geven aan hun kind. Ook vind ik het leuk om bezig te zijn met het verbeteren van de zorg rondom zwangerschap en geboorte landelijk en in de regio en om daarnaast bezig te zijn met praktijkzaken als het rooster maken en dergelijke.

In de begeleiding van jullie als aanstaande ouders probeer ik altijd te werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten, maar daarbij niet jullie wensen uit het oog te verliezen. Het is mijn doel om zo goed en veilig mogelijke zorg te leveren en aan te sluiten bij jullie wensen. En omdat iedereen uniek is, is dat altijd weer een leuke uitdaging.

Candy van Vugt

Mijn naam is Candy van Vugt. Ik woon met mijn man en zoon in Julianadorp en heb afgelopen jaar voornamelijk in regio Alkmaar gewerkt. Ik kan me geen mooiere, interessantere baan voorstellen dan die van verloskundige. Wie mag er nu tijdens ‘dagelijkse werkzaamheden’ bij één van de meest bijzondere periodes uit iemands leven zijn? Een kinderwens, zwanger zijn, bevallen, de kraamtijd en het ouderschap.. Het blijven zulke mooie, maar vaak ook onzekere en spannende fases. Mijn streven is de beste zorg te leveren die bij jou past. Veilige en kundige zorg ervaren en vooral geen drempel voelen om je vragen/wensen met mij te bespreken vind ik erg van belang en is iets waar ik mij dagelijks voor inzet. Inmiddels ben ik zelf moeder geworden van een prachtige zoon en heb ik persoonlijk deze bijzondere periode dus ook mee mogen maken, een enorme verrijking als je het mij vraagt. Het moederschap is iets waar ik iedere dag nog enorm van geniet! Ik hoop jullie te ontmoeten tijdens de spreekuren, bevallingen of in de kraamperiode. Heb je vragen, stel ze gerust!

Tessa Zuurbier

Ik ben Tessa. Ik woon met mijn vriend in Nieuwe Niedorp. Zo lang als ik mezelf kan herinneren ben ik gefascineerd door zwangerschap, bevalling en die prachtige kleintjes. Op de basisschool maakte ik mijn werkstukjes al over de kraamzorg en ging ik met familieleden mee naar de verloskundige. Ik zag mezelf daar later al zitten!

Deze passie is verder gegroeid tijdens en na de opleiding tot verloskundige. Na te hebben gewerkt in Tanzania, Groningen en Lelystad kwam ik in 2015 terug in de vertrouwde regio Alkmaar. Ik heb gewerkt in het ziekenhuis in Alkmaar en nu is het tijd voor de verloskundige zorg vanuit de thuissituatie. En wat kijk ik er naar uit om jullie te mogen begeleiden! Het blijf namelijk een wonder om te mogen begeleiding en ondersteunen tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.

Naast het verlenen van de verloskundige zorg ben ik ook geïnteresseerd in het optimaliseren van de zorg. Zowel door wetenschappelijke onderzoek, als door het zoeken naar nieuwe behandelingen en de manier van begeleiding. Voor mij is het belangrijk om de zorg te geven die bij jullie past en uit te zoeken waar jullie je goed bij voelen. Hierbij is lichamelijk zorg belangrijk maar ook de mentale zorg, bijvoorbeeld met betrekking tot mogelijke veranderingen. Mijn doel is dat ik er voor kan zorgen dat jullie je op jullie gemak kunnen voelen in deze tijd vol bijzondere en mooie, maar soms ook spannende en onverwachte momenten. Tot in de praktijk!

Lia Nieuwenhuijse

Op 27 maart 2019 ben ik gestart met mijn werk in deze praktijk en stel mij bij deze graag aan jullie voor. Mijn naam is Lia Nieuwenhuijse, geboren en getogen in Amsterdam. Ik heb verpleegkunde gestudeerd en vond de afdeling verloskunde de leukste. Sinds 1988 ben ik verloskundige. Na mijn diplomering heb ik 2 jaar in Amsterdam gewerkt en ben toen naar Woerden verhuisd om daar in een duopraktijk aan de slag te gaan. Deze duopraktijk is uiteindelijk uitgegroeid tot een maatschap met 8 collega’s in 2 teams. In 2013 heb ik de keus gemaakt mijn praktijkdeel te verkopen en als waarnemer verder te werken. Dat was geen makkelijke keuze, maar wel een goede. Als waarnemer kan ik mij meer bezig houden met de kerntaken en verdieping van het vak.

Sinds 2009 woon ik in mijn thuishaven Woerden. Tijdens diensten logeer ik in Schagen. Sinds mijn jeugd ben ik regelmatig in de Noord Hollandse regio en kom er graag. Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en begeleiden, omdat er bij Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord, tijd is voor aandacht en persoonlijke betrokkenheid.

Aan de telefoon en op de praktijk kom je ook de praktijkassistentes tegen. Zij plannen afspraken voor je in en staan je te woord als je naar de praktijk belt. De praktijkassistentes zijn Angela van den Berg en Miranda Fraza. Zij hebben een grote functie achter de schermen. Zij ondersteunen de verloskundigen in administratieve zaken, zodat de verloskundigen de tijd hebben om zich aan de geboortezorg te wijden.

Wij werken samen met een vaste echoscopistes in ons eigen centrum. Het voordeel hiervan is dat je op meerdere dagen van de week bij spoed gemakkelijk voor een echo kunt worden ingepland. Een ander voordeel is dat je hoogwaardige zorg dichtbij huis kunt krijgen, in een vertrouwde omgeving. Voor de combinatietest of 20 weken echo hoef je dus niet naar een ziekenhuis te reizen. Onze vaste echoscopistes zijn: Deborah Maks, Maryse Hazelhoff Roelfzema en Joan Jorink. Meer informatie over het Echo Centrum.