Tijdens je zwangerschap maak je kennis met de verloskundigen. We hopen er samen een mooie verwachtingsvolle periode van te maken, waarin jij het vertrouwen hebt in de geboortezorg en in de kracht van je eigen lichaam. De verloskundige doet de zwangerschapscontroles, zoals bloeddruk meten, onderzoek van de baarmoeder en het luisteren naar de harttonen van de baby.

Tijdens de komende maanden van je zwangerschap, je bevalling en in je kraambed zullen wij je aanspreekpunt zijn. Ons werk is erop gericht om jou en je partner te begeleiden tijdens deze spannende en bijzondere periode in je leven. Het doel van onze controles is o.a. problemen die zich eventueel voordoen, tijdig te ontdekken en je door te verwijzen naar de hulpverlener die jou het best kan helpen zoals een gynaecoloog, een kinderarts, huisarts of fysiotherapeut.

Karin Lindenhovius

Ik ben Karin Lindenhovius en ik werk al jaren met veel plezier als verloskundige. Ik woon in Schagen met mijn man, twee zonen en een dochter. In de loop der jaren heb ik de vele facetten van mijn beroep mogen leren kennen: de spreekuren, de nachtdiensten, de kraamvisites, vergaderingen met collega’s, kraamzorg, huisartsen en gynaecologen, nascholingen en opleidingen. Het is een dynamisch beroep, waarin je je niet snel verveelt! Ook draag ik zorg voor de praktijkzaken. Deze bedrijfsmatige zaken komen naast de cliëntenzaken en bevorderen de kwaliteit van zorg in de verloskundigenpraktijk.  

Ik vind het belangrijk om een verloskundige te zijn die op alle vlakken kennis heeft. Naast verloskundige zijn, geniet ik erg van het feit dat ik de echo-opleiding heb gedaan: het is geweldig om ouders hun kindje te kunnen laten zien bij de eerste controle! En verder… tsja, het regelmatig zien van stellen tijdens het spreekuur en dan als kroon op het werk hun bevalling mogen begeleiden, dat blijft toch prachtig! De laatste jaren ben ik bij veel gezinnen bij de geboorte van hun eerste, tweede, derde kindje (en soms mogen er nog meer kindjes aansluiten in een gezin) aanwezig geweest en dan voel ik me echt de familie-verloskundige.

Van het werk in praktijk Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord geniet ik erg. De verloskundigen werken in een goed team met beroepsgeheim waarin iedereen op de hoogte is van de persoonlijke situatie van de zwangeren en hun gezin. Je kunt bij ons centrum terecht met al je vragen, zorgen en lichamelijke klachten. Je krijgt hier voorlichting over zwanger zijn, over voeding en beweging, over de bevalling, over de kraamperiode, de borstvoeding, de veranderende relatie tussen jou en je partner en over het jonge ouderschap. Waar nodig zoeken we samen naar passende ondersteuning voor je. We willen dat je je gehoord voelt in deze bijzondere periode en dat je de kwaliteit zorg krijgt die je verdiend.

Marieke Bink

Mijn naam is Marieke Bink, al 20 jaar werk ik met veel plezier en toewijding in de verloskunde in Noord Holland. Met mijn man en drie dochters woon ik in het prachtige Schagen. Ik geniet van de verloskunde met al z’n verschillende uitdagende aspecten.
Het is een voorrecht om aanstaande ouderparen bij zo’n bijzonder moment in hun leven te begeleiden. Ik hoop jullie binnenkort te mogen begroeten in de praktijk en hoop op een goede fijne samenwerking met jullie allemaal.

Yvonne Reijnen

Ik ben Yvonne Reijnen. Als jong meisje was ik hartstikke paardengek en op mijn 13e probeerde ik de beste zorg te bieden aan mijn pony die een veulentje zou krijgen. De buik op meten om te zien of ze goed groeide, welke voeding was het beste? Welke hoeveelheid beweging was nog goed voor haar? Vanaf toen wist ik het: Ik word verloskundige!

In de loop der jaren heb ik geleerd wat het vak verloskunde allemaal inhoud en ben ik het eigenlijk alleen maar leuker gaan vinden. De afwisseling van spreekuurdagen en diensten, waarin weinig tot niets te plannen is en de mogelijkheid om een stel te volgen en te begeleiden van een positieve zwangerschapstest tot aan het moment waarop zij de zorg zelf vol vertrouwen kunnen geven aan hun kind. Ook vind ik het leuk om bezig te zijn met het verbeteren van de zorg rondom zwangerschap en geboorte landelijk en in de regio en om daarnaast bezig te zijn met praktijkzaken als het rooster maken en dergelijke.

In de begeleiding van jullie als aanstaande ouders probeer ik altijd te werken volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten, maar daarbij niet jullie wensen uit het oog te verliezen. Het is mijn doel om zo goed en veilig mogelijke zorg te leveren en aan te sluiten bij jullie wensen. En omdat iedereen uniek is, is dat altijd weer een leuke uitdaging.

Lotte de Haan

Mijn naam is Lotte de Haan, ik ben 24 jaar en ben een geboren en getogen kaaskop.
Ik houd erg van reizen en heb inmiddels al wat leuke landen bezocht. Tijdens mijn opleiding ben ik ook 2 maanden in Zambia (Afrika) geweest om te werken in een lokale kliniek.

Na mijn afstuderen heb ik in de omgeving van Hoofddorp gewerkt, maar toen er de mogelijkheid kwam om in mijn “eigen” omgeving en in deze leuke praktijk te gaan werken, was mijn keuze snel gemaakt.

Ik neem waar in het gezellige team van Verloskundig centrum Noord-Holland Noord. U kunt mij de komende tijd tegen komen tijdens het spreekuur, bevallingen en kraamvisites.

Ik kijk uit naar uit u en uw kindje te ontmoeten!

Julia de Munck

In 1993 werd ik thuis, op Moederdag, geboren in Obdam. Na enkele jaren ben ik verhuist naar Leiden. Inmiddels woon ik daar in een huis vol: mijn vriend, twee katten en één hond.
Na mijn afstuderen heb ik in verschillende regio’s en bij verschillende praktijken waargenomen. Door de verschillende werkwijzen te vergelijken ben ik tot mijn eigen visie rondom de geboortezorg gekomen. Zo vind ik het belangrijk om mijn cliënten goed te leren kennen tijdens de zwangerschap door vooral goed naar ze te luisteren en rekening te houden met hun wensen en behoeften.
Verder heb ik in mijn thesis onderzoek gedaan naar de relatie tussen zelfbeeld en de wens om te starten met borstvoeding. Hierdoor is mijn interesse in borstvoeding gegroeid en volg ik momenteel de opleiding tot Lactatiekundige.

Mocht u nog vragen aan mij hebben mag u die natuurlijk altijd stellen tijdens het spreekuur.

Wie weet tot snel!

Vriendelijke groeten, Julia de Munck

Aan de telefoon en op de praktijk kom je ook de praktijkassistentes tegen. Zij plannen afspraken voor je in en staan je te woord als je naar de praktijk belt. De praktijkassistentes zijn Angela van den Berg en Miranda Fraza. Zij hebben een grote functie achter de schermen. Zij ondersteunen de verloskundigen in administratieve zaken, zodat de verloskundigen de tijd hebben om zich aan de geboortezorg te wijden.

Wij werken samen met een vaste echoscopistes in ons eigen centrum. Het voordeel hiervan is dat je op meerdere dagen van de week bij spoed gemakkelijk voor een echo kunt worden ingepland. Een ander voordeel is dat je hoogwaardige zorg dichtbij huis kunt krijgen, in een vertrouwde omgeving. Voor de combinatietest of 20 weken echo hoef je dus niet naar een ziekenhuis te reizen. Onze vaste echoscopistes zijn: Deborah Maks, Maryse Hazelhoff Roelfzema en Joan Jorink. Meer informatie over het Echo Centrum.