Skip to main content

Corona nieuwsbrief 11

Ondanks alle versoepelingen lijkt het aantal Corona-besmettingen nihil te zijn in de Noordkop. Hier zijn wij als verloskundigen natuurlijk heel blij mee.

Na onze laatste nieuwsbrief van 2-6-2020 willen we jullie toch graag weer even meenemen in de huidige manier van werken.

 

Spreekuur

Alle zwangerschapscontroles en echo’s zijn mogelijk en plannen we in volgens het normale schema. Hierbij vragen we jullie wel om alleen te komen als je geen gezondheidsklachten hebt en bij twijfel even te bellen en te overleggen met ons. Eventueel kunnen we dan de afspraak verplaatsen en/of telefonisch door laten gaan.

Als je naar het spreekuur komt, kom dan op tijd, maar ook niet te vroeg om niet onnodig lang in de wachtkamer te hoeven zitten.

Bij binnenkomst in de spreekkamer vragen we nog steeds om jullie handen te wassen.

Je partner mag mee komen. Helaas zijn kinderen en andere familieleden/vrienden nog niet welkom. Ook dit om de 1,5 meter in de wachtkamer en in de spreekkamer zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.

Helaas mogen wij nog geen koffie, thee, water of andere dingen aanbieden in de wachtruimte. Denk er bij warm weer dus even om dat jullie zelf een flesje water meenemen.

 

Bloedprikken

In de zwangerschap vragen we je soms om bloed te laten afnemen. Hiervoor sturen we jullie vaak naar een prikpunt van Starlet. Omdat veel van de overige gezondheidszorg weer is opgestart, is het weer drukker op de prikpunten en lijkt het houden van de 1,5 afstand in de wachtruimtes lastiger te worden. Om die reden heeft Starlet het bloedprikken op afspraak ingevoerd. Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om voor het bloedprikken zelf een afspraak te maken via; https://www.starlet-dc.nl/home/

In het Dijklander Ziekenhuis is het niet nodig om een afspraak te maken om bloed te prikken. Hier kun je alleen gaan prikken als je van ons een formulier van het Dijklander hebt gekregen, omdat je hebt aangegeven dat dat het ziekenhuis van jouw voorkeur is.

Bevalling

Je partner mag ten alle tijden aanwezig zijn bij je bevalling. Als er wensen zijn om ook andere bij de bevalling aanwezig te hebben, bijvoorbeeld een fotograaf, doula, familieleden of vrienden, dan bespreken we dit graag op het spreekuur met je. Om zo samen te kijken wat er mogelijk is en van te voren eventuele afspraken te maken.

Kraamtijd

In de kraamtijd kwamen wij voor de Covid-19 pandemie gemiddeld 3 á 4 keer op huisbezoek. Nu proberen wij 2 keer langs te komen bij ieder gezin, om zo het aantal contactmomenten te verkleinen. De andere contactmomenten zullen nog steeds telefonische plaats vinden. Hierbij stemmen we graag met jullie af waar jullie behoefte en wensen liggen.

Voor jullie allen een goede zwangerschap, bevalling en kraamtijd gewenst!

 

Menu
Menu
Menu