Skip to main content

Vanaf zaterdag 23 januari zal er een avondklok gelden in ons land. Zonder geldige reden mag je je dan niet buiten bevinden tussen 21:00uur ‘s avonds en 04:30 uur ‘s ochtends.

Voor ons werk als verloskundigen zijn wij in het bezit van formulieren om jullie ook tijdens de avondklok van zorg te kunnen voorzien. Mocht er medische zorg nodig zijn tussen 21:00 en 4:30 uur, schroom dan niet om te bellen. Wij zijn net als buiten deze maatregelen altijd voor jullie bereikbaar.

De zwangeren die in het ziekenhuis willen gaan bevallen in de periode tot 10 februari, willen we er op wijzen dat zowel jijzelf als je partner een “formulier Eigen Verklaring avondklok” bij je moet hebben als je ’s avonds of ’s nachts naar het ziekenhuis reist. Deze verklaring mag je uitprinten of digitaal laten zien. Je kunt je hierop voorbereiden door alvast formulieren uit te printen en de datum pas in te vullen als je het formulier echt nodig hebt.

Hieronder staan de link naar het formulier, de instructies over het opslaan van het formulier op een telefoon vind je onderaan deze nieuwsbrief.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/formulieren/2021/01/21/formulier-eigen-verklaring-avondklok

Let er ook op dat de persoon die jullie naar het ziekenhuis rijdt, die op jullie oudere kind(eren) komt passen of die jullie oudere kind(eren) komt ophalen in het bezit is van een formulier Eigen Verklaring.

Mocht je vanuit de thuissituatie met spoed worden verwezen naar het ziekenhuis, dan geldt een zogenaamde “noodsituatie”. In dat geval heb je een geldige reden om buiten te zijn zonder formulier. Wij zullen dit als verloskundigen bij jullie aangeven.

Tot slot willen we jullie er graag op wijzen dat alle voorgaande corona nieuwsbrieven te vinden zijn in de rubriek “nieuwsarchief”.

 

HANDLEIDING

Een formulier opslaan en invullen op een telefoon of tablet met Android

Als je via je browser klikt op het formulier op Rijksoverheid.nl, dan slaat uw Android-telefoon het bestand automatisch op. Je vindt het formulier terug in de app (map) ‘Bestanden’. Open het formulier met een app zoals Adobe Acrobat Reader. In of met deze app open je het opslagen formulier. Je vult de velden op het formulier in en slaat het bestand op. Je kunt vanuit deze app het ingevulde formulier laten zien aan de politie of een boa.

Een formulier opslaan en invullen op een telefoon of tablet met iOS

Een telefoon met iOS (iPhone of iPad) slaat geopende pdf’s niet automatisch op. Als je het formulier op Rijksoverheid.nl hebt geopend vanuit je browser, kun je het formulier wel handmatig opslaan. Nadat je het formulier hebt geopend, klik je op de knop ‘Delen’. Daarna kies je ervoor de pdf op te slaan in de app ‘Boeken’ of in de app ‘Bestanden’. Open het formulier met een app zoals Adobe Acrobat Reader. In of met deze app open je het opslagen formulier. Je vult de velden in en slaat het formulier op. Je kunt vanuit deze app het ingevulde formulier laten zien aan de politie of een boa.

Moet je tijdens de avondklok naar buiten, zorg dan dat je je telefoon of tablet met daarop het ingevulde formulier bij je hebt.

 

Menu
Menu
Menu