Skip to main content

Graag brengen we jullie op de hoogte van enige veranderingen binnen ons team.

Vanaf heden komt Lia Nieuwenhuijse ons team weer versterken, omdat Karin van haar eigen zwangerschapsverlof mag gaan genieten! Lia is een oude vertrouwde kracht en heeft ons tot en met januari al eerder versterkt. Zij kan dus weer gemakkelijk instromen en het werk oppakken.

Daarnaast komt Laura Korevaar ons team versterken, omdat Tessa ons helaas alweer gaat verlaten. Tessa heeft een andere baan gevonden, een nieuwe uitdaging met meer regelmaat. Laura is een collega verloskundige uit de regio en dus ook niet onbekend in de samenwerking met de Noordwest Ziekenhuisgroep en het Dijklander Ziekenhuis. We verwachten dat ook zij gemakkelijk zal instromen in ons team.

Wij realiseren ons dat dit betekend dat twee van de vier vertrouwde gezichten gewisseld worden in een zeer korte tijd. Helaas is de situatie zo en juist in deze periode, waarin corona extra onzekerheid met zich mee brengt, vinden wij het belangrijk om alle diensten en spreekuren te verdelen over vier verloskundigen. Zodat we jullie altijd kunnen voorzien van goede, gekwalificeerde zorg. Wij hopen op jullie begrip hiervoor.

Een gekke tijd

Wat een rare tijd is het waarin we leven. Iedereen houdt zich natuurlijk aan de sociale-afstandsregels, en dit maakt het leven niet gezelliger. Voor ons als verloskundigen is het ook raar werken. Continu actief vragen aan mensen of ze klachten hebben die zouden kunnen passen bij Corona. Korte contacten op het spreekuur en veel, héél véél bellen! We merken dat het gaat… Dat velen van jullie gelukkig ook open praten aan de telefoon en de tijd voelen die we normaal ook voor jullie zouden nemen op het spreekuur. Fijn dat we er zo samen het beste van kunnen maken!

Echo’s

Voor de medische echo’s hadden we al een scherm van plexiglas gemaakt, waardoor de echoscopiste en de zwangere minder kans hebben om elkaar eventueel te besmetten met het Coronavirus tijdens de langere, maar noodzakelijke contact momenten. En we geven jullie natuurlijk altijd uitgeprinte en digitale beelden mee op een USB-stick.

Vanaf vandaag hebben we ook de mogelijkheid voor de zwangere om haar telefoon in een statief te zetten tijdens de echo, zodat ze kan beeldbellen met haar partner (of iemand anders indien gewenst) tijdens de echo en haar mobieltje niet continu hoeft vast te houden.

Helaas zijn pretecho’s nog niet toegestaan.

Voorlichtingsavond

De voorlichtingsavond over de bevalling en het kraambed is gedigitaliseerd, omdat samenkomen nu niet gaat. Normaal nodigen we zwangeren uit voor een voorlichtingsavond vanaf ca. 25 weken zwangerschap. Nu hebben alle zwangeren die zich hadden aangemeld de presentatie ontvangen. Mocht er nog interesse zijn in de presentatie, en heb je die nog niet ontvangen. Geef dit dan aan op spreekuur, dan zetten we de presentatie direct op je USB-stick.

 

 

Menu
Menu
Menu