Skip to main content

De 5e column i.v.m. Wereld Borstvoedingsweek

By 9 oktober 2015oktober 15th, 2015nieuws

Foto

Na ons gezellige, succesvolle en leerzame borstvoedingscafé van gister, hierbij de column van Linda. Geheel in het teken van het thema ‘Borstvoeding en werk, het werkt’.

Daar sta ik dan weer ’s avonds, natuurlijk weer veel te laat, mijn kolf schoon te maken. Waarom doe ik dit nou niet eerder op de avond… En heb ik voldoende melk in de koelkast staan voor morgen op het KDV? Kolfapparaat in de tas? Koelelementen in vriezer? Oh ja, alvast even opschrijven in het boekje hoe laat de flessen ongeveer gegeven mogen worden. En zit de fles nou al in de tas?

Borstvoeding en werk, er komt heel wat bij kijken. Want als de kleine heerlijk slaapt en drinkt op het KDV, moet ik er voor zorgen dat er natuurlijk wel gekolfd gaat worden op het werk. En dat is soms best een dingetje. Want ondanks dat de collega’s het begrijpen en het geen probleem vinden, voel ik me toch elke keer bezwaard als ik met mijn hutkoffer op zoek ga na een rustige ruimte. ‘Ik heb wat werk mee hoor’ zeg ik dan om mijn schuldgevoel toch iets minder groot te maken. Eenmaal geïnstalleerd proberen te ontspannen en te genieten van de lieve filmpjes van mijn kindje (dat is dan ook het leukste gedeelte). Zit de deur nou eigenlijk op slot? Gelukkig gaat het met de dubbele kolf best snel en zit ik binnen een half uur weer achter mijn pc. Met ontspannen schouders en geen druk, want ik had toch wel iets eerder moeten kolven…..

Het is soms een gedoe dat kolven, maar als ik dan mijn kleintje weer in de armen heb en de borst geef, voel ik me zo gelukkig! Dit is toch wel het mooiste dat ik nu kan geven aan mijn kleintje. Door mij groeit mijn kleintje goed en is het een tevreden mensje. Hoe mooi kan het zijn!

Menu
Menu
Menu