Skip to main content

Column door onze eigen collega Julia.

In augustus dit jaar ben ik begonnen met de opleiding tot lactatiekundige. Ik doe dit naast mijn werk als verloskundige bij Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord. Een lactatiekundige is een specialist op het gebied van borstvoeding en kan (aanstaande) moeders en vaders adviseren en begeleiden bij het geven van borstvoeding. Deze begeleiding kan bestaan uit het helpen opstarten van de voeding in de kraamweek tot het helpen met stoppen als het kind ouder is. Maar soms kan een consult in zwangerschap ook heel waardevol zijn, bijvoorbeeld als bij een eerder kind de borstvoeding moeizaam verlopen is.

Mijn interesse voor borstvoeding werd al gewekt tijdens mijn opleiding tot verloskundige. Zo heb ik mijn afstudeeronderzoek gewijd aan de vraag of het zelfbeeld van vrouwen over hun borsten van invloed is op de keus om wel of niet te starten met borstvoeding. Na mijn opleiding bleef deze interesse bestaan en heb ik besloten om te starten met de opleiding tot lactatiekundige. Deze opleiding duurt een jaar. Tijdens de opleiding wordt heel veel theorie besproken, maar komen ook veel praktische tips aan bod. Daarnaast zal ik ook nog stage gaan lopen.

Mijn wens voor de toekomst is om zoveel mogelijk moeders (en vaders!) die gemotiveerd zijn om borstvoeding te geven zo optimaal mogelijk te kunnen ondersteunen zodat zij uiteindelijk terug kunnen kijken op een ontspannen en geslaagde borstvoedingsperiode.

Menu
Menu
Menu