Skip to main content

We weten allemaal hoe goed het is om water te drinken. Daarom hebben we de maand juli het thema ‘Water’ gegeven. Juist op warme dagen moet je natuurlijk extra alert zijn op voldoende water drinken. Wanneer je zwanger bent, moeten de water drinkregels iets worden aangepast. Je hebt immers niet alleen voor jezelf te zorgen, maar ook voor dat kleine hummeltje in jouw buik. Extra vocht is nodig, voor de ontwikkeling van de foetus en de aanmaak van vruchtwater. Wist je overigens dat een glas water voor je opstaat bij sommige vrouwen prima helpt tegen ochtendmisselijkheid? Op bijgaande poster wordt nog eens extra duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om water te drinken i.p.v. andere dranken. Deze poster is tot stand gekomen door JOGG.

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht):
Gemeente Schagen heeft gekozen voor de JOGG aanpak. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Binnen de JOGG aanpak werken gemeente, scholen, kinderopvang, GGD, maatschappelijke organisaties, verenigingen en bedrijfsleven samen aan een gezonde jeugd (0-19 jaar) in een gezonde omgeving. Met deze meerjaren aanpak wordt ervoor gezorgd dat iedereen in Schagen zich inzet om de jongeren gezond te laten drinken, eten en vooral te bewegen. De JOGG aanpak biedt een paraplu voor alle activiteiten en projecten die werken aan het op gezond gewicht krijgen van jongeren (terugdringen van over- en ondergewicht). In de gemeente Schagen is de aanpak gestart in de kern Schagen en de kern Warmenhuizen en ligt de focus op de leeftijdsgroep 0-12 jaar en de zwangere.

DrinkWater campagne
Het drinken van gezoete dranken is één van de oorzaken van overgewicht en obesitas. Gemiddeld drinken leerlingen van de basisschool ongeveer vijf gezoete dranken per dag. Dit komt neer op dagelijks 25 suikerklontjes. Ook jonge kinderen 2-4 jaar drinken al veel gezoete dranken. Het stimuleren van kinderen om meer water te drinken in plaats van gezoete dranken is een van de speerpunten van Jongeren Op Gezond Gewicht in de kern Schagen en de kern Warmenhuizen. De DrinkWater campagne is gestart op meerdere basisscholen, kinderopvang en peuterspeelzalen. Gedurende een langere periode wordt extra aandacht gegeven aan het drinken van water. Met de aanpak van de DrinkWater campagne wordt water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk gemaakt. Op momenten dat kinderen dorst hebben, wordt ze water aangeboden en minder gezoete dranken.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Menu
Menu
Menu