Skip to main content

 

Week van Zorg en Welzijn dag 4.

Vandaag een kijkje in het kantoor op de praktijk in Schagen. Daar vinden jullie mij, Miranda, op woensdag en donderdag en Angela op maandag, dinsdag en vrijdag.

Om kwart voor 9 kom ik binnen. Theewater opzetten, computer opstarten en om 9 uur de telefoon aan. In het logboek teruglezen wat er de afgelopen dagen is gebeurd. Zal er nog iemand bevallen zijn? En ja, altijd een warm gevoel vanbinnen als dat zo blijkt te zijn. We lezen en leven toch maandenlang met jullie mee.

Als ik de mail open vind ik daar weer nieuwe aanmeldingen. Dames die ons voor de tweede of meerdere keer weten terug te vinden. En dames zwanger van hun eerste kindje. Ik verwerk de aanmelding en bel dan om een afspraak te maken voor een echo en een intake.

Tussendoor beantwoord ik vragen aan de telefoon. Wat kan wachten tot het telefonisch spreekuur iedere middag tussen 13.30 en 14.30 uur? Wat heeft spoed en stuur je direct door naar de dienstdoende verloskundige? Door met elkaar te overleggen weten we hier altijd een goede weg in te vinden.

Ook regel ik de doorverwijzing voor dames die op controle in het ziekenhuis worden verwacht, verwerk ik de intakes, stuur verslagen naar huisartsen en ik stuur een mail als het kraambed is afgesloten door de verloskundige waarin we je vragen een afspraak te maken voor de nacontrole. En ja, neem de baby maar mee hoor want ook wij als assistentes kijken graag nog even naar jullie heerlijke kindjes. Dus kom gerust het kantoortje even binnen lopen 😉

Al met al, genoeg te regelen en op te ruimen. De uren vliegen om hier. Heerlijk werk in een mooi en bijzonder vakgebied. De geboortezorg, waar mijn hart al heel lang ligt aangezien ik hiervoor jarenlang als kraamverzorgende heb gewerkt.

In deze week morgen we ook nog dit houten dokterskoffertje weg geven! Wil je kans maken op dit leuke speelgoed? Reageer dan met Dokterskoffertje. Zaterdag 17 maart maken we de winnaar bekend! De prijs wordt beschikbaar gesteld door Het Houten Poppenhuis. www.hethoutenpoppenhuis.nl ‘Voor het mooiste houten speelgoed!’

Groetjes Miranda.

Menu
Menu
Menu