Skip to main content

Hoe ben jij verzekerd voor onze zorgverlening?

Afgelopen weken is de vergoeding van verloskundige zorg in 2018 veelvuldig in het nieuws geweest. In 2017 had Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord met alle zorgverzekeraars een contract. Voor de vergoeding van verloskundige zorg in 2018 hebben wij met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dit betekent dat je van harte welkom bent in onze praktijk en dat de verloskundige zorg vergoed wordt vanuit de basisverzekering.

Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord werkt in 2018 echter zonder contract met Caresco. Wij zijn het niet eens met de voorwaarden van deze zorgverzekeraar waaronder wij onze zorg zouden moeten leveren. Daarom hebben we besloten geen contract te sluiten met Caresco. Onder Caresco vallen de zorgverzekeraars Promovendum, National Academic, Besured en Nedasco.

Wat betekent het als je verzekerd bent bij Caresco in 2018?

Verloskundig Centrum Noord-Holland Noord kan bij niet rechtstreeks zorg declareren bij Caresco. Dit betekent dat u een factuur ontvangt voor de zorg die u zelf kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Omdat wij contractloos werken met Caresco is het mogelijk dat een deel van de rekening niet vergoed wordt door je zorgverzekering.

Mogelijkheden voor volledige vergoeding

Om voor volledige vergoeding van verloskundige zorg door onze praktijk in aanmerking te komen, heb je 2 mogelijkheden:

  1. Kiezen voor een verzekeraar waar wij wel een contract hebben gesloten. Dit zijn alle verzekeraars met uitzondering van Caresco en de zorgverzekeraars die onder Caresco vallen.

    of

 

  1. Kiezen voor een restitutiepolis. Bij een verzekering op basis van een restitutiepolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg die valt onder de basisverzekering. Een restitutiepolis respecteert je eigen keuze, ook als je kiest voor een niet-gecontracteerde zorgverlener. De extra kosten voor een restitutiepolis zijn meestal maar een paar euro per maand.

Bij een natura- en budgetpolis heb je recht op volledige vergoeding van de zorg als je naar een zorgaanbieder gaat waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Bij andere zorgaanbieders loop je het risico dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. Dit risico bestaat niet bij een restitutiepolis.

Het is zowel bij een restitutiepolis als natura- of budgetpolis mogelijk om een aanvullende verzekering te sluiten als je dat wilt, bijvoorbeeld voor de dekking van de eigen bijdrage bij de kraamzorg. Deze aanvullende verzekering hoef je niet af te sluiten bij dezelfde verzekeraar waar je de basisverzekering afsluit. Vaak is het wel wat voordeliger door de korting die de verzekeraar daarvoor biedt.

Wanneer wijzigen?

Tot en met 31 december 2017 kun je veranderen van zorgverzekeraar. Als je uiterlijk 31 december  je huidige zorgverzekering opzegt,  heb je nog tot en met 31 januari 2018 de mogelijkheid een natura- of budgetpolis om te zetten naar een restitutiepolis. Als je uiterlijk 31 december kiest voor een andere verzekeraar, dan hoef je de andere zorgverzekering niet eerst op te zeggen. Dat doet je nieuwe zorgverzekeraar voor je.

Meer informatie zorgverzekeraars & polissen
Denk goed na over de keuze van je zorgverzekeraar en de juiste verzekeringspolis. Kijk op vergelijkingssites van zorgverzekeraars wat soort polis je kunt kiezen, zoals:  www.independer.nl, www.zorgkiezer.nl, www.poliswijzer.nl &www.consumentenbond.nl

Twijfel je of onze praktijk met jouw zorgverzekeraar een contract heeft gesloten, dan kun je dat checken op de website van je zorgverzekeraar.

Menu
Menu
Menu